Включване – изключване. Ние и те: Публична лекция на Ева Фалстрьом Борг

By февруари 27, 2013 Семинари, Събития No Comments

Магистърска програма „Артистични психо-социални практики” – съвместна програма на НБУ и Червената къща – представя в Червената къща (ул. «Любен Каравелов» 15, София 1142, тел. 02/988 8188):

1 март (петък) 2013, 18.30 ч. – зала „Пеша Николова” (втори етаж)

Включване – изключване. Ние и те – публична лекция и социодрама, водена от Ева Фалстрьом Борг (Швеция)

Събитието се фокусира върху маргинализираните общности, като прави паралел с личната ни история, живот и контекст. Социодрамата се занимава с въпроса „Кога сме се чувствали включени/изключени?”. Отблизо се разглеждат идеи, преживявания и чувства като изключването, включването, овластяването и разнообразието в мисленето. Представянето изследва философията на Яков Л. Морено за човешкото състояние на съавторство на живота и обществото, като достига до идеите и практиката на възстановителното правосъдие, създаването на общности и социалната промяна. Гостуването на Ева Фалстрьом Борг е част от поредицата международни семинари, които Червената къща прави след приемането си през юни 2012 за редовен член и официален обучителен институт на Федерацията на европейските психодрама тренинг организации (ФЕПТО).
На английски език с консекутивен превод на български.
Вход: 10/7 лв.

Ева Фалстрьом Борг от Швеция е старши психотерапевт и психодраматист. Тя води  международни обучителни семинари и семинари за супервизия в областта на психотерапията, психодрамата, библиодрамата, импровизационния театър и възстановителното правосъдие. Учен в областта на политическите науки. Активист на социалната промяна и демокрацията.
През 2010 година й е присъдена награда на ФЕПТО за цялостни постижения и принос.

Поради големия интерес към събитието и ограничения брой места в залата, препоръчваме да направите предварителна резервация оттук.

Leave a Reply