Социодраматичен форум на тема „Предразсъдъците. Каква ни е ползата?“ – Пловдив

Фондация с общественополезна дейност „Център за психологическо консултиране и психотерапия – Пловдив” в партньорство с MasterPeace  Foundation  организира СОЦИОДРАМАТИЧЕН ФОРУМ НА ТЕМА „ПРЕДРАЗСЪДЪЦИТЕ. КАКВА НИ Е ПОЛЗАТА?“ във връзка с  21 Септември, Международен ден на мира.

Защо ФОРУМ?
Защото предполага ДИСКУСИЯ!

Защо СОЦИОДРАМАТИЧЕН?
Защото главният герой е ГРУПАТА чрез ИНДИВИДИТЕ в нея – с техните нагласи и идеология!

Защо ПРЕДРАЗСЪДЪЦИТЕ?
Защото това са онези вярвания и нагласи във всеки един от нас, които пречат на  пълноценното общуване с РАЗЛИЧНИТЕ други и са причина за конфликти, неразбиране и, в крайна сметка, за разделение между хората!

Този форум може би ще даде отговор на въпроси като: Какво са предразсъдъците? Какви са причините те да съществуват? Как се насаждат в обществото ни? Има ли полза от тях? А вреда? Има ли начин да бъдат осъзнати и преодолени? Кой има предразсъдаци? …или ще зададе нови въпроси без отговор…

Форумът има за цел да  постави началото на поредица от подобни инициативи, засягащи болезнени за обществото теми, като повиши чувствителността му към тях. Теми, за които се говори предимно общо, ще бъдат изследвани най вече през перспективата на отделната личност при взаимодействието й с останалите в групата(социума), използвайки средствата на Психологията, Психодрамата, Социодрамата и Социометрията.

В дискусията са поканени да вземат участие представители на следните организации: Дневен център за деца с увреждания – Пловдив, Кризисен център за деца преживели насилие – Пловдив, Сдружение „Паралелен свят“, Фондация „Авис Вита“, ДДЛРГ „Олга Скобелева“ и др.

Кога?
21 Септември 2012 ,  от 14,00 до 18,00 часа

14,00 –  16,00 Социодраматичен уъркшоп
16,00 – 18,00 Дискусия

Къде?
Партер – Библиотека „ Иван Вазов“

За кого е предназначен?

  • психолози, социални работници, възпитатели, социални педагози, педагогически съветници, медицинсики работници, учители, студенти или просто ГРАЖДАНИ.
  • хора, които ежедневно се сблъскват с предразсъдъците своите или на другите
  • ХОРА, КОИТО СИ МИСЛЯТ, ЧЕ НЯМАТ ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ!

ВХОД: СВОБОДЕН

За контакт:
Център за Психологическо консултиране и психотерапия – Пловдив
(http://cpcp_plovdiv.ngobg.info )

Милена Рангелова
Tel.: 0897 26 05 93, e-mail: milena_rangelova@yahoo.com ; cpcp_plovdiv@abv.bg

Leave a Reply